Йога Конгрес 15-17 ноември 2013 София

Йога конгрес
Йога – наука и практика за тялото, ума и духа

Българската федерация по йога към МФВС организира международен Йога конгрес, чиято цел е да покаже значението на Йога за съвременното общество, както и да даде форум за нов принос къмнауката Йога и нейните взаимоотношения с другите дисциплини, особено в светлината на последните научни открития за същността на човека и вселената.

Конгресът ще се проведе на 15-17 ноември, 2013 г. в Парк хотел Москва.

Условия и възможности за участие (изтеглете файла от тук) и (изтеглете файла от тук).

ЗА ПРЕСАТА (изтеглете файла от тук)

Тематиката на конгреса включва:

 • Йога;
 • Йога и Веданта;
 • Йога и Аюрведа;
 • Йога и анатомия;
 • Йога и медицина (терапевтична йога);
 • Йога и психология;
 • Йога и педагогика;
 • Йога и физика;
 • Йога и философия;
 • Йога и спорт;
 • Йога и религия;
 • Йога и други духовни практики;
 • Други теми, свързани с йога.

Йога е холистична наука за същността на човека и практически инструмент за себепознание. Тя обхваща всички слоеве на нашето външно и вътрешно битие – от физическото тяло до съкровената ни и тайнствена същност. Писана в древността, тя е достигнала до наши дни в оригинални сутри, както и многобройни коментари през вековете. Днес науката потвърждава непрестанно теоретичния и практическия аспект на йога.

Целта на Конгреса е издигане на равнището на йога преподаванетои прилагането у нас, за да допринася то още повече за здравето, работоспособнастта, равновесието, творческия потенциял, етичността и мъдростта на българските граждани, а оттам и на цялото общество. Конгресът също ще даде възможност да се споделят теоретични и практически знания, да се отсеят неправилните подходи и да се постави началото на ежегодни симпозиуми и дискудии по Йога.

Интердисциплинарната насоченост на Конгреса ще покаже как съвременните научни достижения корелират с древните прозрения върху същността на света и човека. Сред най- интересните са изследванията в квантовата физика, физиологията, биологията, психологията, анатомията, икономиката и др.

Интерс представлява и дискусията за отношението на Йога към религията и другите духовни практики. Все още има хора, в чието съзнание Йога се отъждествява с религия и дори секта. Конгресът има за цели и да разсее тези предубеждения и да определи точното място на Йога във взаимоотношенията с тях.

Изследванията по света и у нас върху прилагането на йога в образователните и здравните заведения, на работното място, и дори в затворите дават изцяло положителни сигнали и с Конгреса Българската федерация по йога се надява тези организации у нас също да се възползват и да въвеждат по-широко добрите йога практики.

По-време на Конгреса също ще бъде демонстрирана практическата страна на йога чрез паралелни занимания по йога с най-добрите инструктури на Федерацията.

Конгресът ще даде възможност и за доклади и демонстрации на други дисциплини от областта на човешкото усъвършенстване.

Интересът към Йога в свтовен мащаб е изключитлно голям, откриват се нови и нови йога центрове по света, правят се нови изследвания и затова Българската федрация по йога смята, че такъв Конгрес е навременен и полезен за нашето общество, особено в ситуацията на напрежение, стрес, неправилен режим на живот и хранене, липса на физическа култура, морални и етични норми.

Конгресът ще се проведе с подкрепата на Министерството на физическото възпитание и спорта, Министерството на образованието, Министерството на здравеопазването, БАН, Софийския университет.

 

Посетителите на Конгреса могат да заплатят за цялото събитие или за определени дни или лекции. Регистрацията за целия период дава достъп до конгресната част, практическите занимания и приема. Регистрацията за отделни дни и лекции дава достъп само до тях.

Цена за целия период: 70 лева (при регистрация до 20 октомври – 55 лева)

Цена за един ден: 30 лева (при регистрация до 20 октомври – 20 лева)

За една лекция: 8 лева (10 лева за топ лектори)

Начин на плащане: банков превод по сметката на БФЙ:

SOCIETE GENERALE ЕКСПРЕСБАНК

Клон Горна Оряховица,офис Левски;

Велико Търново 5000, ул.“Васил Левски“27 SWIFT: TTBB BG 22

IBAN: BG33TTBB94001523923045

 

Моля, преди заплащене за която и да е възможност да се свържете с БФЙ на eл. поща: byfederation@gmail.com или телефон 0878 206 514;