fbpx

Ново! Тийн Йога – за тийнейджъри! Сформира се група!

Здравейте!

С голяма радост откриваме уникален нов час в Йога Арт студио Шанти –
Йога за тийнейджъри – Тийн Йога!

Моля ви, пишете родители и тинейджъри кой час би бил най-удобен за вас, за да се сформира група:

Вторник от 10:30 – 11:30
Сряда 15:30 – 16:30
Събота 12:00 – 13:00

Пишете мнението си на yoga_shanti@abv.bg, или на тел. 0895\652707 Благодаря ви!

 

TeenYoga Logo

Ето и информация :

Скритите ползи от йога в тийнейджърска възраст:

     Йога като алтернатива на стреса в училището. В наши дни училищният живот  поднася на децата ни стрес в лицето на многобройните домашни, матури и изпити. Някой деца нямат проблем със системата и както повелява дълга ще се справят с отговорностите си и ще се социализират по-добре от някои други деца.

teen-yoga

Ако това не е във вашият случай йога може да помогне в борбата на детето с отчуждението и да ги научи как ефективно да преодоляват стреса. Чрес серии от динамични асани и дихателни техники, децата могат да се научат да се фокусират в настоящето а не в миналото или в бъдещи събития. Като ги учим да остават в настоящето, децата няма да изпитват чувството на свръхнатовареност от планината с домашни работи за свършване, а ще се съсредоточат  единствено върху работата която ги чака.

Или Йога като спорт:  Всички се нуждаем от движение, но не всички се чувстваме комфортно с „грубата природа” на футбола или с многобройните правила на спортовете като цяло. Да направим  децата активни но без да ги „тренираме” това е което йога дава като алтернатива. Йога е предизвикателство за тялото и напътства практикуващите да се фокусират върху реакциите и знаците които тялото ни дава.  Деца  които практикуват йога могат не само по-добре да управляват емоциите си и  да отработват стреса, но изследванията показват че те биха могли да подобрят и хранителните си навици.

На кратко: ЙОГА Е ПРОСТО ИЗМИСЛЕНА ЗА ТЕБ!!!

Преподавател е Мария Папаянопол – квалифицирана за преподаване на Йога на деца и тийнейджъри.

Заниманието ще бъде на цена 5лв за единично занимание, или по 4лв с карта за 5 посещения.