fbpx

Връзка с Майката! С Росица Божкова 10ти май

Здравейте мили Жени!
С огромна радост ви каня на специален семинар констелация с Росица Божкова! Майка на 3 деца, психолог, автор на книгата ` Докато Аз и Ти сме едно` , Йога преподавател, терапевт семейни констелации и много други обученияВръзка с Майката!
Семинарът е подходящ за всички жени, включително и за бременни!
Кога: 10 май неделя от 11:00 – 14:00ч
Къде: Йога Арт студио Шанти – гр. Пловдив, ул. Ангел Кънчев 8а, www.yoga-plovdiv.com
Цена: 40лв, с предварително записване на тел: 0895652707, имейл: yoga_shanti@abv.bg, или на лично съобщение във ФБ. ( при записали се и за двете събития, отстъпка 15лв от общата цена)

Месец март не случайно го наричат месеца на жените. Не само заради променливото му настроение, но и защото тогава отново започва да покълва живота. А жената и животът вървят заедно. Жената в ролята на майка, на дъщеря, на тази, която поема генетичната линия на своя род и я предава нататък, с цялата сила на всички жени от рода. Животът обаче се дава с всичко в торбата – не само със силата, но и с всичко непреработено – с неизлекуваните рани и болки, с преживените предателства, безизходица и драми, депресии и болести, които нашите майки, баби и прабаби са преглъщали, за да продължат нататък и за да предадат живота към нас.

Ще посветим тази среща на тях. В първата част ще поговорим за своето наследство и как да почитаме тези жени, без да носим в своето неосъзнато техните модели. Ще обърнем особено внимание на майката и на това как отношението към нея се отразява на отношението ни към живота въобще и на неговото към нас. Ще разберем защо е важно да излекуваме тази най- ранна и най- дълбока връзка,която се отразява върху всички аспекти на нашия живот – работа,семейство,партньорски отношения….През метода на констелациите ще се свържем с вътрешното си усещане за нея, за да осветлим проблематичните зони на отношенията и да направим стъпка напред в любовта към тази,която ни е родила. Особено подходяща практика, ако ви предстои да ставате майка.

В практическата част ще направим една етюдна констелация, наречена Движение към Майката, която да ни покаже какво е нашето отношение към нея и евентуално ще направим придвижване напред към помирение и приемане. Благодарността е естественото състояние към което се стремим, както и любовта, която стои зад привидното отчуждение. Може да направите тази констелация, дори и майка ви да си е заминала от този свят, особено ако имате нужда от помирение и прошка.

Ще завършим с женски кръг на силата, от който ще поемем благословиите на силните жени от рода.

Кога имате нужда от тази констелация :

– Когато включвате защитно поведение на отдръпване, вместо да покажете и да потърсите любов;

– Бързо приключвате връзките, саботирате сами отношенията в двойката;

– Сменяте често работата,

– Имате склонност към депрсивност, чувство за празнота, страх от изоставяне, чувството, че трябва да се предпазвате,

– Стоите настрана в групата, трудно ви е да се свържете с другите, дори и да искате;

– Свързвате се с насилник;

– Развивате зависимости;

– Склонност към булимия, анорексия;