Вълшебна Индия! Лято насред зима! 8 януари – 1февруари 2017г.

Намасте приятели!

С голяма радост ви каним на едно незабравимо пътуване до Индия – януари 2017 г. Лято насред зимата! От 2013 г. не сме ходили до Индия и много ни липсва.

Има вариант и за по-кратко пътуване по 16 и 13 дни. Вижте инфото най-долу.

Ще посетим старият Йога институт Кайвалядхама, Ошо Медитациаонен резорт и плажовете на Гоа и Индийският океан. И много други междинни екскурзии и интересни храмове и музеи. Програмата е насочена към всеки един от вас, който практикува Йога и Медитация и иска да се докосне до извора и подобри своята практика. Програмата е насочена и към тези от вас, които никога не са опитвали Йога, но са любопитни да се запознаят с тази наука, да разгледат Индия и просто попътуват с приятни хора.
Ще ви водим Елица Йоргова и Никола Кайряков. Eлица е завършила Кайвалядхама Йога Институт през 2009 г. и от тогава преподава Йога. Преди е работила като стюардеса с многократни посещения до Индия. По-надолу за всяко място има прикачен линк със снимки и кратко описание.

Вълшебна Индия! Лято насред зима!

7 – 30 януари 2017 24 дни

 Цена 1885 евро

 7 – 8 януари

София – Доха– Бомбай

Отпътуване в на 7ми януари събота в 11:55 от София със самолет на Катарски Авиолинии. Кацане в Доха, кратък престой и отлитане за Бомбай.qatar

     На 8ми кацаме рано сутринта в Бомбай. Ще ни чакат джипове и от летището отиваме в Кайвалядхама Институт по Йога. Настаняване и почивка. Запознаване с програмата на ашрама. Вечеря и нощувка.

8 януари – 14 януари – 7 нощувки

Кайвалядхама Йога Център

1      Най-старият Йога институт в света www.kdham.com е разположен на 180 акра поддържани градини и е общност от здравен – йога – аюрведа – природолечение център, комбинирани успешно за да направят престоя уникален; научно- изследователски отдел; философски отдел; най-пълната специализирана за Йога и индийска философия библиотека; Йога колеж. Ще имаме Йога занимания, среща с мърди лектори като д-р Шарма и други, огнена церемония, кални бани, поход до безлюдно езеро.

Наблиз533079_490800197623742_1065523320_nо е древна Будистка пещера, изсечена в скалите, Sunset View Point, и небезизвестното градче Лонавла. Ще посетим и Веданта Академия. На 15 заминаваме за Пуна, настаняване в хотел и регистрация за ашрама на Ошо. Вижте снимки тук:

15 януари – 19 януари – 5 нощувки

Ошо Международен Медитационен Център – Пуна

2-osho-1     Потапяме се в разкошен оазис – приказка – среща на уникална тропическа природа с лукса на 21 век, където всичко е насочена само към едно – Да Бъдеш Тук и Сега! Този център привлича хора от над 100 националности и всички възрасти. Може да участваш в безбройните традиционни и нетрадиционни техники за медитация и осъзнаване, да се разхождаш тихо сам, танцуваш диво в екстаз, или просто почиваш край олимпийския басейн. www.osho.com

2-osho-1-6Пуна също е и голям модерен град с шопинг центрове, но и с интересни древни паметници и храмове. Ще посетим музея на Ганди и Йога центърът на Айенгар.
Вижте снимки тук: Пуна и Ошо резорт

 

 

 

20 – 21 януари
Отпътуваме от Пуна с автобус до Гоа. Ще бъде нощен преход с удобен sleeper bus. Приключението е незабравимо.Сутринта пристигаме в Гоа и направо на плажа 🙂

21 януари – 28 януари – 8 нощувки

Гоа

goa1       Добре дошли в свят на безкрайни пясъчни плажове по брега на морето, тихи палмови горички, гъсти джунгли по хълмовете, уникално вкусна кухня и приветливи индийци. Сред светлата красота на природата, слънчевите дни и духът на свободата в банановите горички попадаш на малки натурални индийски селца, а залезите в океана са едно от най-великолепните изживявания. Всяка сутрин ще започваме деня с Йога и Акро Йога практика на плажа, плодови сокове и свежест.

63468_504846412885787_401212959_nЩе бъдем настанени в еко комплекс с китни бунгала и тишина, а наблизо след разходка по плажа е селцето Арамбол със шопинг и ресторанти. Ще танцуваме по залез слънце, разходка до самотен залив, посещение на плантация за подправки и най-вече безвремие и наслаждение на Живота!
Вижте снимки тук: Атман еко резорт .; Залезите в Гоа; Танци по залезите в Гоа; Ден на Мауна- Тишина и посещение на безлюден залив;

29-30 януари

Гоа – Бомбай – Доха – София

qatar-airway-545adb0fd505d     На 29 вечерта отпътуваме с вътрешен полет за Бомбай. Рано сутринта на 30ти понеделник летим от Бомбай до Доха с Катарските авиолинии, веднага сменяме и кацаме в София в 10:40 сутринта.

Програмата е базирана на минимум 7 записани туриста.

Записване:

Краен срок краят на октомври 2016!

Депозит 2000 лв., международен паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца от датата на връщане, копие на личната карта. Индийска виза се издава на всеки поотделно и лично. Помощ за подаване на визата. Пълно плащане до 30 дни преди тръгване.

По желание на някои от вас разделих пътуването на две части, за хора, които не могат да отделят 26 дни. Ето двата варианта:
1. Кайвалядхама и Пуна – тръгване с цялата група на 8ми и връщане на 20ти – 13 дни – цена 1420 евро
2. Тръгване на 15ти – пристигане в Пуна на 16ти – 4 нощувки в Пуна плюс посещение на Ошо ашрама и после до края с цялата група – 16 дни – 1569 евро. Без Ошо ашрама – 1483 евро.
Който желае има още време да се включи.
Намастееееее!
След има няма два месеца и сме в Индия урааааа!

Цената включва:

 • Самолетeн билет София – Бомбай/ Бомбай – София с Катарските авиолинии;
 • Вътрешен полет Гоа – Бомбай с локална авиокомпания;
 • Водач и екскурзовод на български през цялото пътуване;
 • Транспорт с удобен луксозен джип\такси до всички дестинации и места за посещение с шофьор, всички необходими такси за паркинг, магистрали и т.н;
 • Пълен пансион в Кайвалядхама с храна и Йога занимания;
 • Нощувки хотел в Пуна;
 • Такса регистрация в Ошо Международен Медитационен Център и три дни посещения на всички медитации и практики;
 • Туристическа обиколка на Пуна с екскурзовод;
 • Автобус Пуна- Гоа;
 • Нощувки в Гоа;
 • Йога и Акро Йога занимания на плажа в Гоа; Медитации за Изпълване с Любов, Благодарност и Благоденствие; други практики
 • Запознаване с Йога – философия, наука, хармония за здраве и себереализация, практически занимания;
 • Медицинска застраховка;
 • Всички приложими такси;

Цената не включва:

 • Виза за Индия – 100 лева;
 • Лични разходи за вода, храна и шопинг;
 • Допълнителни екскурзии по желание – до плантации за подправки в Гоа; вход Будистка пещера;
 • 300 – 350 евро за разходи в Индия са напълно достатъчни

За повече подробности и информация:

Eлица Йоргова: yoga_shanti@abv.bg, 0895 652707