fbpx

7.11 петък се отменя Йога за всеки от 18:30ч

Утре заниманието Йога за всеки от 18:30ч се отменя. Ще бъдем на лекцията на др. Шарма в Новотел Пловдив от 19ч. Заповядайте и вие! Не пропускайте този гост, дошъл чак от Индия при нас да сподели своите знания!

Д-р Б. Р. Шарма е директор на колежа за йога и културен синтез в йога института „Кайвалядхама” в Лонвала, Индия. От 30 години се занимава с философско-литературни изследвания в областта на йога. Ръководи научни проекти върху естетическите, социалните, философските и духовните аспекти на йога. Съавтор и редактор на 10 книги, както и на повече от 40 научни статии, публикувани в брошури и реномирани йога списания. Бил е главен редактор на „Йога Миманса” – тримесечен изследователски йога журнал.
Работил е като член на Консултативния борд на „Йога: Традиционна научна дигитална библиотека” – проект към правителството на Индия, Министерство на здравето и семейното благоденствие, Делхи.
Д-р Шарма има 25-годишен опит в преподаването на традиционни йога текстове в Кайвалядхама, също така преподава и ръководи студентите в магистърска и докторска програма в Пунския университет, където е почетен научен ръководител.
Изнесъл е около 50 лекции върху йога и сходни дисциплини като почетен гост – главен лектор в различни университети в Индия. Ръководил е семинари в Испания, Италия, Корея, Япония, Швейцария и Португалия по покана на различни йога организации.
Вход 10 лв.