fbpx

Видео с Йога практики по време на карантина

На 29ти април сряда от 17:30ч Елица ще излъчва на живо Йога практика от вълшебната ни зала Шанти – ще бъде последната ни практика от там, затваряме залата и политаме към още по-хубави времена, когато ще се срещнем на ново по-голямо и хубаво място да практикуваме заедно!  Очакваме ви!

Здравейте любими приятели!

Надявам сте добре, здрави, спокойни, отпочинали и позитивни! Не прекалявайте с новините, дажо ако може въобще не гледайте телевизия. Насочете се към щастието вътре във Вас Самите!

Тук под този текст ще пускам и добавям линкове с видеа на Йога практики кратки или по-дълги.
Аз лично нямам възможност с малко дете в къщи да водя Йога он-лайн, освен ако не искате Радост да скача върху мен през цялото време :))))))))))))) От друга страна и си мисля, че ако не мога да ви виждам и коригирам по време на практиката, или да ми задавате въпроси, някак си се губи акцента. За това – видео, което да можете да си пуснете в удобно за вас време, но без извинения вече, че нямате такова :). Много колеги в цялата страна всеки ден пускат практики он-лайн и безплатни видеа – насладете се на всяко едно от тях. Също има и чудесни платени платформи.
Работете върху вашата дисциплина и усетете красотата на самостоятелната практика! Първоначално може да се разсейвате от всичко, но с търпение и постоянство ще навлезете в себе си и ден след ден няма да искате вече да пропуснете това блаженство.


Изключете си телефона! Подгответе постелката си! Ако желаете пуснете си тиха музика, инсенс, свещи! Всичко, което ви носи радост!

Правете  Йога до там, до където ви е приятно и удобно. Без насилие върху себе си!
За начинаещите : Задължително започвайте със ставната загрявка. Може и само нея да си правите и пак да е достатъчно да развижите потока на енергията в себе си. Ако може продължете със Слънчев Поздрав 1 за начинаещи. После леки крокодилски упражнения 3 и 4 вариант. После по корем Кобра и Лодка, балансиращи. И задължително завършете с Пълно дишане, Браммари пранаяма. Омм.Медитация. Релаксация.

За средно напредналите: Вие пък нямате никакви извинения да не правите Йога, защото много добре знаете по няколко комплекса кое след кое следва. Даже, бъдете за пример и учете другите в семейството.  Започнете също със загрявка, Слънчев поздрав 1 и 2, обърнати позиции, по корем, седнали – усукващи, навеждащи напред и назад, прави, балансиращи Асани. Завършете с 3 кръга Капалабхати, Алтернативно дишане, Пълно дишане, Браммари, Омм, Медитаци, Релаксация.

Пожелавам ви приятна и вълшебна практика! С много любов, Елица !

Списък с видеа: Натиснете върху заглавието, за да се отвори линка.

Йога за напълно начинаещи и обездвижени хора. – на живо с Елица Йоргова

Ставна загрявка и Слънчев Поздрав – запис от 2013г – с Елица Йоргова

Слънчев Поздрав 1 – начинаещи – с Елица 

Слънчев Поздрав 2 – средно напреднали – с Елица 

Пълно дишане – с Елица

Браммари Пранаяма – с Елица

Слънчев поздрав с Радост – за родители с деца – с Елица и Радост

Йога практика 2 на живо с Десислава Георгиева

Йога практика на живо с Десислава Георгиева

Йога практика на живо с Елица Йоргова

Йога практики с Мирослава Владимирова на живо – почти всеки ден има практика!

Йога практика – Подробно въведение в Слънчев Поздрав, Крокодилски упражнения и прочистване на носът Джала Нети – на живо с Елица Йоргова

Специален поздрав към всички деца, а и към големите с тази практика Йога за деца, по покана на `“Час по физическо знание и спорт„ на БГ Бъди Активен. Песничката от загрявката е от любимият ни албум с детски песни `Радост` .
https://www.youtube.com/watch?v=TmOI2RtxAwk

 

Платена платформа към списание Ом Йога и Лайфстайл – с 20 от най-добрите Йога преподаватели в България. Има видеа и с Елица Йоргова 🙂
https://omyoga.bg/klasove/

 

Платена платформа на английски, но има и с български преподаватели: Udaya
https://udaya.com/classes/