Медитация в Йога – Лекция с проф. Б.Р.Шарма, Индия – 24ти октомври

Намасте приятели на Йога!
С голямо удоволствие ви каним на среща – лекция с Проф.( д-р ) Б.Р. Шарма от Индия.
Темата е `Медитация в Йога`. Подходяща е за всички – и напълно начинаещи, и напреднали в Йога

Кога: 24ти октомври четвъртък от 18:00ч
Къде: Мястото ще бъде уточнено допълнително, съобразно записалите се участници. За сега ще бъде в Йога Арт студио Шанти – гр. Пловдив, ул. Ангел Кънчев 8а

Вход свободен: С предварително записване, за да осигурим подходяща зала за всички желаещи! Тел. за записване 0895652707 Елица Йоргова, или на имейл yoga_shanti@abv.bg

За лектора:
Понастоящем работи като декан към факултет „Физическо, психическо и емоционално здраве“. Професор и завеждащ департамент по Йога наука в Шри Шри университет, намиращ се в Кутак, Одиша, Индия.
Има повече от 34-годишен академичен преподавателски опит по йога.
Експертно лице за оценяване обучението по йога. Титла, присъдена му от Световната здравна организация по препоръка на индийското министерство за Аюрведа, Йога и Натуропатия, Унани и Сиддха медицина и Хомеопатия (AYUSH). M 11014/1/2011-IC Vol. II, 7-04-2017
Член на индийската делегация в междуправителствена среща на Юнеско (28.11–02.12 2016 г.), проведена в Адис Абеба, Етиопия, където йога е приета за нематериално културно наследство.
Работил е повече от 5 г. като ръководител на Колежа по йога и културен синтез в Кайвалядхама, Лонвала.
Член на „Научен и консултативен комитет“ към „Централен съвет за проучвания в йога и натуропатия“, Министерство на аюрведа, йога и натуропатия, унани и сиддха медицина и хомеопатия (AYUSH).
Консултативен член на борда (работна група) за „Дигитална библиотека за традиционно знание“, проект на AYUSH.
Организационен секретар на национални семинари и конференции и др. събития. Организационен член на международни семинари и конференции и др. събития.
Има повече от 32 години преподавателски опит и е канен за лекции или като основен докладчик в различни университети и институти в Индия и по света.
Трима негови дипломанти са получили докторска степен, двама очакват присъждането ѝ, а 5 други са в процес на подготовка под негово ръководство.
Провеждал е семинари по покана на различни йога организации: Испания и Италия (2001 г.); Корея и Япония (2002 г.), Женева, Швейцария (2007 г.); Португалия (2012 г.); Италия (2013 г.); България (2013, 2014 и 2016 г.); Унгария и Германия (2016 г.); Етиопия (2016 г.).
В областта на научните изследвания на йога е работил като изследовател, зам. директор по изследванията и ръководител над 32 години в Кайвалядхама, Лонавла.
Редактирал е 13 книги (в колектив), публикувани от Кайвалядхама, Лонавла и 45 научни статии, публикувани в различни научни списания.
Заемал е важни административни постове, като председател на комитет за предложения към университетите, на научен борд, изпитен борд и различни други комитети и комисии, докато е работил в Кайвалядхама.
Работил е като управляващ редактор за световно признатото научно списание Йога миманса, издание на Института Кайвалядхама, Лонавла.
Понастоящем е председател на Борда за изследване и развитие и на други комитети в Университета Шри Шри.
Експерт е в преподаването на йога, научните изследвания в йога и изследването на манускрипти.

Очакваме ви!
Споделяйте!