Индия! Следвайки ритъма на сърцето! 31.03 – 15:00ч

Намаскар, мили момичета!
Завърнах се от Индия и съм нетърпелива да споделя преживяванията си!
И така – каня ви на вълнуваща разходка!
Искам да ви запозная с моята любима – загадъчна, необятна и постоянно изненадваща!
Индия такава, каквато се открива пред мен, докато преследвам мечтата си – да уча индийски класически танци!
Многолика, предизвикваща безкрайни емоции, уютна и поставяща пред изпитания всеки ден! Провокираща, едновременно даваща отговори и задаваща нови въпроси!
Ще ви споделя за пъстрите улици и красиво украсените домове, вдъновяващите изпълнения и изтощителни уроци, предизвикателствата, щастието, преодоляните страхове, откритията, вярата, неочакваните предложения, усилията и усещането за пълнота.
Ще ви разкажа за пазаренето и рикшите, за цветните и многообразни костюми, за кокосовите орехи, вкусните доси и така ароматният масала чай.

Заедно ще видим, докоснем, чуем, вкусим, помиришем и преживеем Индия.

Ето как!

Ще започнем с танцова програма, представяща северноиндийският стил Катхак, след което ще продължим с разказ – презентация за пътуванията ми в Индия.
Паралелно с това ще имате щастието да получите рисунка с къна от уникалната Manoela Ignatova от HENNA NOMAD и да се преобразите в ролята на красиво индийско момиче, обличайки традиционни одежди!
Ще завършим с красива фотосесия и почерпка!

!!! Задължително предварително записване на телефони:
Йога Арт студио Шанти – 089 565 2707
Катя Тошева – 0885 78 40 47, ktosheva@gmail.com, FB Katya Tosheva, Индийски танци Kaya dance school
Маноела Игнатова – 0894 35 69 61, HENNA NOMAD, INDI ART CAFE – Ателие за рисуване с къна

Дата – 31.03.2019г. , 15-18ч
Място – Yoga Art Studio Shanti, Пловдив, ул. Ангел Кънчев 8А, зад Четвъртък пазар
Продължителност – 3 ч (15 – 18ч)
Цена за цялото цъбитие – 30 лв, за деца над 10 г. – 15 лв.
Цена за демострация и лекция 15 -16:30 ч – 10 лв.
Събитието не е подходящо за деца под 10 г.

Семинарът е част от еднодневно събитие на тема Индия! Вижте какво още можете да опитате! –https://www.facebook.com/events/2318111848252613/ – Танцово-артистичен семинар по индийски танци!

При участие на двете събития ползвате 5 лв отстъпка.

За водещите

Катя Тошева е артист, намерил вдъхновение в културата на Индия – страна, с която чувства дълбока и емоционална връзка. Доверявайки се на сърцето си Катя напуска „нормалната“ си работа и се отправя на безкрайно пътуване в дълбините на индийският класически танц. Пътувайки от град на град към момента тя изучава три класически индийски стила – Одиси, Катхак и Бхаратанатям с уважавани и международно признати учители – Шармила Мукерджи (Бангалор), Рави Шанкар Мишра (Варанаси) и Ниведита Бадве (Пуне). Обучението и включва десетки индивидуални занимания и групови уроци с известни учители и изпълнители като Сарасватхи Раджадеш, Свати Тивари, Калаймамани Куталам М. Селвам, Видха и Абхиманю Лал (Индия), Каран Бангали (Великобритания), Кристина Зани (Гърция) и Стефан Христов (България). Посещавайки различни крайща на Индия, Катя изследва не само класическата, но и богатата фолклорна танцова традиция.
Следвайки мечтите си, тя основава училище за индийски танци „Kаya”, където с радост и ентусиазъм споделя знанията и интересите си. Води редовни занимания в София и Пловдив и преподава в училище Индира Ганди – единственото училище в България, свързано с културата на Индия. През 2018г. получава покана от Посолството на Индия да представи танцова програма по повод посещението на Президента на Индия в България и Деня на Независимостта. В последните години Катя активно участва и организира редица събития посветени на традициите на Индия, в България и извън страната
За трета година е поканена да преподава в Сърбия, а по време на пътуването си в Индия септември 2018г. печели първа награда на престижен танцов фестивал в Пуне.
Нейни изпълнения са високо оценени в Гърция, Кипър, Испания, Франция, Сърбия и Индия., където тя предизвиква интереса на медиите и нейни интервюта са публикувани в eдни от най-четените печатни издания – The Hindu и Kerala Chronical, както и излъчени по държавните телевизионни канали Lok Sabha и Doordashana.

Маноела Игнатова ( HENNA NOMAD ) е хена артист , който черпи вдъхновение от различните култури и създава свой собствен стил мехенди. Последователка и ученичка на едни от световно известните художнички с къна, тя изучава различните стилове и характерните особености на дизайните от Индия, Мароко и Арабските държави. В днешно време дизайните не отговарят изцяло на местните декорации, традиции и вярвания, но съдържат смесица от импресии, които свързват миналото и настоящето.

Интересни вдъхновяващи статии, информация за предстоящи фестивали, партита и работилници, рецепти и качествени натурални продукти за Мехенди може да откриете на сайта www.indiartcafe.com. A ако имате път към Пловдив, заповядайте в ателието INDI ART CAFE – Ателие за рисуване с къна, където ще ви посрещнат с усмивка и ароматен чай.