Мантра Йога с проф.Бхогал! 12 април 18ч

Намасте!
Този четвъртък 12ти април от 18ч ще има лекция с проф. Бхогал от Кайвалядхама Йога Институт – в хотел Тримонцум. ВХОД СВОБОДЕН! На този ден заниманието по Йога в 17:30ч ще се отмени и ви приканваме всички любители на Йога да отидат на лекцията. Вярваме мъдростта на проф. Бхогал ще ви докосне и осветли. Моля разпространете събитието и поканете повече приятели! Благодаря ви!

Проф. Бхогал е мой Учител и за мен е голяма благословия да дойде до България и специално в Пловдив. Той преподава главно Йога и психология, силата на молитвата и звука, и всички древни Йога текстове и Сутрите на Патанджали.

 

Ето повече инфо:
ЛЕКЦИЯ

“Мантра йога или силата на звука”

гост-лектор проф. Ранджит С. Бхогал
заместник директор по научни изследвания в отдел „Научни изследвания“ на института Кайвалядхама, Лонавла, Индия.

Научните му интереси включват психо-физиологичните ефекти на практиката на йога релаксацията и медитацията, и по-специално на Омкар, шавасана и медитация, както и анализиране на биоелектричния профил на практикуващите шавасана и медитация.

Той е заместник директор по научни изследвания в отдел „Научни изследвания“ на Кайвалядхама от 11 март 2013 г. до сега. Преди това е бил директор на Колежа по йога и културен синтез (2004-2013 г.) и научен сътрудник (1986-2004) в Отдела за научни изследвания, Кайвалядхама, Лонавла.

Има личен опит във всички аспекти на йога практиките като цяло и по-специално в пранаяма, Омкар и йога медитация. Специалист е по психо-физиологичните перспективи на йога, психология на йога, йога и психично здраве, както и по дисциплини като творческо и научно писане на английски, хинди и маратхи езици. Изнася лекции на хинди, английски и марати.

Има 25 години опит в научните изследвания – по психология (6 години) и йога (19 години).

Притежава 20-годишен опит в преподаването на „Йога и психично здраве“ на различни нива, а именно в курсове за следдипломна квалификация, бакалавърска и магистърска степен, йога курсове, сертификационни курсове в университета в Пуна по образователна психология за магистри и сертификационен курс в университета в Пуна.

ВХОД СВОБОДЕН!