Двудневен семинар Индийски танци – 18 и 19 ноември

Двудневен семинар Индийски танци

Танцът е един от най – приятните начини да поддържаме здравето и тялото си в добра форма. И не само – помага ни да се освободим от напрежението и стреса и да изразим своята индивидуалност.

14915704_1140112872692468_6111020574465073833_n

А индийските танци имат и допълнителни предимства – те следват и съдържат в себе си принципите на йога. Подобряват гъвкавостта, стойката, баланса, но и способността за концентрация, наблюдателност и дисциплина.
Индийските храмови танци произтичат от дълбока древност и се твърди, че са в основата на съвременните театрални и танцови изкуства. Сложни ритмични фигури се изпълняват от всяка част на тялото, съпроводени от свообразен разказ, в който танцьорът-актьор пресъздава различни персонажи и настроения. Всеки жест означава нещо.
Индия има и богата фолклорна традиция. Народните и племенни танци са изключително разнообразни, със своите типични движения и костюми. Обикновенно се изпълняват по групи и чрез тях можем да се насладим на невербалната комуникация, да се научим как да следваме и да водим другите, как да бъдем в синхрон със случващото се около нас и създадем нови приятелства.

Семинарът ще бъде проведен в две части.
В първата ще поговорим за многообразието от танцови форми в Индия, се запознаем с основни позиции на тялото и някои ритмични стъпки от различни стилове индийски танци. Ще разгледаме някои от най -използваните мудри и научим тяхното значение .
Във втората част ще съставим и научим кратка хореография, използвайки изучаваните движения.

Всяка част на семинара започва и завършва с упражнения за релаксация, загрявка и разтягане, базирана на йога. Ще обърнем внимание на способноста за фокусиране, наблюдение и следване. Носете удобни дрехи, по възможност и дълъг памучен шал. Танцуваме боси. Предишен танцов опит не е необходим. Няма възрастови ограничения.

Възможно е да вземете участие само в един от часовете. За да участвате във втората част е препоръчително да сте участвали в първата, но не е задължително.

За водещата: Катя Тошева насочва вниманието си към културата и традициите на Изтока преди 10 години, когато започва да практикува йога. Изучава 3 класически индийски танцови стила – Бхаратанатям, Катхак и Одиси, както и Северноиндийска тала, под ръководсвото на Стефан Христов. Преподавател в училището за индийски танци „Kāya“.

Приканваме ви заедно да забравим мислите от ежедневието и изразим себе си, свободни и леки!!

Дни на провеждане:
18.11. (петък) – 19:30 – 21:00 ч
19.11. (събота) – 17:30 – 19:00 ч

За записване: 089 565 2707

Цена: Посещение на един от часовете – 12 лв.
Посещение на двата часа – 20 лв.