Бели Денс за Бременни и наскоро родили! 16.12 – петък от 19:30 ч.

Здравейте мили Бременни Богини и наскоро родили Мамита!
Каним ви на чудесен интересен час за вас – Бели Денс за Бременни!
Петък 16-ти декември от 19:30 ч. със Стефани Чифчибашиева!
Тя се занимава с Belly Dance от 4 години, участвала е във фестивали и конкурси.

beli

В далечни времена, някъде на Изток, през много морета и пустини, се зародило едно древно изкуство. Скрило в себе си мистериите на ориента, то носи сладкия аромат на арабските нощи и омагьосва с красотата си навред.
От много години вече ориенталският танц е достъпен за жени от цял свят, а разнообразието от музикални стилове и техники на изразяване растат непрестанно. И това не е случайно. В своята простота и игривост, арабските танци крият могъща сила и пленяват всеки, докоснал се до тяхната магия. Плавните и красиви движения, подходящи за всеки, без значение от възраст, телосложение, дори и пол, са така сладки и естествени, че е трудно да ги оставиш, след като си ги усвоил веднъж.

Една от теориите за възникването на ориенталския танц е, че той се е появил, вдъхновен от естествените женски извивки, за да помага на всички жени, Чакащи Деца. И тази теория не е случайна, тъй като всички класически движения следват структурата ня тялото и дъха.
Установено е, че ориенталските танци увеличават гъвкавостта на тазобедрените стави, осигуряват сила и контрол върху коремните мускули и бедрата и ни позволяват да „изолираме“ части от тялото си. А защо са полезни за Бременни?

На първо място, въпреки че този танц е практикуван и от много мъже, не може да се отрече неговата женска мощ. Танцувайки, ние се свързваме с Боженствената женска същност, която е колкото закачлива и съблазнителна, толкова и мъдра и силна, любяща и отдадена. А най-женското от всички женски качества е Майчинството.

Танцувайки, ние се учим да пускаме всичко, което не принадлежи на нашата истинска същност, и малко по малко се научаваме как да танцуваме живота си – неангажиращо, с увереност и лекота.

Чисто практически, ориенталските танци създават навика за правилна стойка, щадяща кръста и коленете, осигуряват добро равновесие на тялото и ни учат да дишаме правилно. Несъмнено един час по ориенталски танци се свързва с радост и забавление, а това, както и умереното физическо натоварване, са препоръчителни за всяка Бременна жена.

Освен за мамите, това ще е пътешествие и за бебчетата, които несъмнено ще се насладят на плавните, люлеещи движения.
По време на този час ще се загреем тялото с плавни, леки упражнения, наподобяващи йога, след което ще опитаме да усвоим някои от най-основните и обичани бели денс движения. При добра мотивация, може да опитаме и някои стъпки, дори да създадем малка и лесна хореография.

Нека всички мами, които ще дойдат, да се облекат удобно, с дрехи от приятна материя, които не им стягат и ги карат да се чувстват добре и красиви. Добре е след клас дрехите да се сменят. Танцуваме боси, по чорапки, цвички или както ни е най-добре. Нека се опитаме да не се храним обилно поне час преди тренировката и да си осигурим достатъчно количество вода. Други препоръки няма.

Внимание! Ориенталските танци не се препоръчват, ако има усложнения с бременността. Ако имате съмнение дали ориенталските танци са за Вас, най-добре е да се консултирате с лекар. 🙂

Цена 12 лв., с предварително записване!
Тел. 0895 652707, yoga_shanti@abv.bg

Очакваме ви мили Бременни! ♥