Семинар по ащанга виняса йога (продължение 2) в Пловдив 20 – 21февруари

Намасте!
С голяма радост ви каним на Ащанга Йога двудневен семинар с Димитър Германов!
Продължение!Кога:
20 февруари – събота от 16:30 – 18:30ч
21 февруари – неделя от 10:00 – 12:00ч
1800434_10152778225241943_462369142061384965_n

Описание:В теоретичната част в първия половин час на деня ще говорим за осемчленния път – ащанга йога: ями, ниями, пранаяма, асани, концентрация, медитация, самадхи. Ще поговорим и за сутрите на Патанджали, разкриващи ни естеството на йога практиката. Особено внимание ще отделим на ужай дишането, бандите (ключове), и дришти (концентрация на погледа), винясата като преход между асаните и свръзка на дишането с движението, както и на самото състоянието на асана и умствено-емоционално-физическата работа по него.
Ще работим върху асаните от първа серия на Ащанга Виняса Йога от Патабхи Джойс. Започваме практиките с откриваща и завършваме със зaкривaщa мaнтра. Броене нa санскрит по време на практиката.Едно гмуркане без прекъсвания в дълбините на съществото ни.
Цена (общо за двата дни) 25 лева
С предварително записване, местата са ограничени!
В центъра има постелки. Носете си кърпи.http://yoga-plovdiv.com/
тел. 089 565 2707
yoga_shanti@abv.bg
Ащанга Виняса Йога е създадена въз основа на древен ръкопис- “Йога Корунта”. Тази творба по хатха йога е била открита през 1930 г. от йога учителя и санскритолог Шри Тирумалаи Кришнамачаря и неговия ученик К. Патабхи Джойс. Ащанга Виняса йога е съчетание от пози (асани) и пранаяма (контролирано дишане). Ащанга йога пробужда вътрешния огън.Тя възпламенява дремещия пламък на жизнената енергия вътре в нас. “Винясите” са съчетания от дълбоко, ритмично дишане и движения. Те свързват отделните асани, създавайки непрекъснат поток от енергия, която загрявя тялото чрез доставяне на повече кислород до кръвта и подхранване на жлезите с вътрешна секреция и вътрешните органи, изчиства се нервната система, отделят се токсини чрез изпотяване. При загряване на тялото токсините изгарят или се отделят, тялото става по-леко и по-силно, а умът- по-ясен. Топлината, която се образува не е само на физическо ниво, тя е и вътрешен духовен огън, който пробива мъглата на илюзиите и невежеството.
Очакваме ви! С предварително записване! Местата са ограничени.