Йога за Деца!Тази събота 1 ноември – карнавално специално издание!

Тази събота 01 ноември в 10:30ч за малките Йоги – специално карнавално Йога занимание с Хелолуин елементи Който желае да дойдe с костюм и много вълшебства. Йога е забавна!

Вижте снимки от миналата година
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.588416591195435.1073741841.378006412236455&type=3

Здравейте малки и големи деца!

С голяма радост от 11 Октомври събота, откриваме новият сезон Йога за деца в Йога Арт студио Шанти – Пловдив!

Заповядайте всяка  събота от 10:30 – 11:30ч.

Подходящо е за деца от 3 до 12г.

Всеки родител може да остане заедно със детето си, или да го остави в студиото и после да си го вземе. Обстановката в студиото е защитена със зеленотревистия мокет и плътни постелки.
Цените ще бъдат както следва: единично посещение 5лв, и карта за 5 посещения 20лв – т.е. по 4лв на занимание. Заслужава си нали!

Какво е йога за деца и защо да я практикуваме?

Практикуващите йога през времето на своята практика са се сдобили с дълъг  списък с ползите от йога: да преборва стреса и болката, да подобрява кръвообращението и функциите на отделителната система, да подобрява концентрацията, да подобрява и прави дишането по-пълноценно, да носи усещането за баланс и вътрешно спокойствие. Въпросът е: Може ли йога да носи  същите ползи и за децата? Отговорът е ДА и повечеJ

Йога е забавен начин за децата ни да развият важни умения чрез пълно подкрепяне и с работа в неконкурентна среда. Дори в ранна възраст децата ни все по-често изпитват чувството на напрежение  дължащо се  както на социалната среда и образователни задължения които им се вменяват така и по отношение на масовите организирани спортни дейности. Много е лесно за подрастващите момичета и момчета бързо да загубят  вяра в себе си докато растат и се променят. В  Йога е лекарсвото, защото  няма правила и няма наказания , как едно дете да прави позите или играе играта. Да изпълнява позите „перфектно” не е целта на йога, важното е да развият  вътрешната си сила и себеопознаване.

В часовете по йога за деца се спазва баланса между спонтаност и организираност, така че децата да се научат да се изслушват един друг и да се изразяват един пред друг. Вярваме че децата учат най-добре когато се забавляват, така че в практиките по йога ние разказваме истории, пеем песни, играем игри с пози, и така позволяваме на нашите деца да учат в мултисензорна среда, което преоткрива техните кинетични, визуални, слухови способности.

Това прави часовете по йога много по-активни от йога за възрастни и многооооооо по-забавниJ

Ползите при детската йога:

подобрява физическата форма и гъвкавостта

-повишава самочувствието и изгражда положителна нагласа за собственото значение

-подобрява емоционалното състояние

-балансира ума и тялото

-учи на самоуважение и любов

-повишава сетивното усещане за тялото

-подобрява координацията, концентрацията и баланса

-увеличава дисциплината и самоконтрола

-помага на децата да стоят по-изправени, усещат се по-високи защото подържат по-гъвкав и изтеглен гръбначен стълб

-подсилва всички системи в тялото: скелет, нервна система, кръвообращение, отделителна система, дихателна, хормонална, мускулна

-увиличава дихателните способности и задълбочава дишането

-няма състезателен характер

-разширява знанията за заобикалящата среда, природата и животните

-помага на децата да открият вътрешната си сила

-насърчава сътрудничеството и работата в екип

-учи как да релаксираме и отработваме стреса

-учи на състрадание, уважение и благородство

– учи как да намираме вътрешно спокойствие

ЙОГА Е ЗАБАВНА!

Преподавател е Мария  Папаятопол – завършила специално обучение за преподаване на Йога за деца Rainbow Kids, майка и водеща Йога за Бременни