Вълшебна Индия 2013! Лято насред зима!

Вълшебна Индия! Лято насред зима!

7 януари 2013 – 2 февруари 2013 г. – 27 дни

Цена 1699 евро

Пътешествието може  да се изпълни и на две части, за хора които не могат да си позволят повече от 2 – 3 седмици отпуска.

Първа част – 07 януари – 25 януари – 19 дни – 1399 евро

Втора част – 18 януари – 02 февруари – 16 дни 1299 евро

 

Цената включва:

–          Самолетeн билет  София – Бомбай/ Кочин – Истанбул ;
–          Вътрешен полет Гоа – Кочин;
–          Автобус Истанбул – Пловдив\София
–          Водач и екскурзовод на български през цялото пътуване;
–          Транспорт с удобен минибус и луксозен джип до всички дестинации и места за посещение с шофьор, всички необходими такси за паркинг, магистрали и т.н;
–          Пълен пансион в Кайвалядхама с храна и йога занимания;
–          Нощувки в Пуна;
–          Такса регистрация в Ошо Международен Медитационен Център и три дни посещения на всички медитации и практики;
–          Туристическа обиколка на Пуна;
–          Автобус Пуна- Гоа;
–          Нощувки  в Гоа;
–          Йога занимания на плажа в Гоа;
–          Нощувки в ашрамът на Амма – Прегръщата Светица;
–          Нощувка на къща лодка, с пълен пансион храна;
–          Нощувка в Кочин;
–          Запознаване с Йога – философия, наука, хармония за здраве и себереализация, практически занимания;
–          Медицинска застраховка;
–          Всички приложими такси;

Цената не включва:
–          Виза за Индия – 100 лева;
–          Лични разходи за вода, обяд, вечеря и шопинг;
–          Семинар ЙогАюрведа – по желание;
–       Допълнителни екскурзии по желание – до плантации за подправки; `Old Goa`, приключение в замъка на Спящата Красавица, вход Будистка пещера;
–          300 – 350 евро за разходи в Индия са напълно достатъчни, ако не се впуснете в луд шопинг;

 

7 и 9 януари

София – Доха– Бомбай

Отпътуване в 15:50 от София със самолет. Кацане в Доха и нощувка в хотел, осигурен от авиокомпанията. На следващият ден възможност за разглеждане на Доха и арабският свят. На 8 вечерта излитаме и кацаме рано сутринта в Бомбай. Ще ни чакат джипове и от летището отиваме в Кайвалядхама Институт по Йога. Вечеря и отпочиване, нощувка.

 

9 януари – 12 януари  – 4 нощувки

Кайвалядхама Йога Център


Най-старият Йога институт в света е разположен на 180 акра поддържани градини и е общност от здравен – йога – аюрведа –  природолечение център, комбинирани успешно за да направят престоя уникален; научно- изследователски отдел; философски отдел; най-пълната специализирана за йога и индийска философия библиотека; йога колеж. Ще имаме Йога занимания, среща с мърди лектори, огнена церемония, кални бани, поход до безлюдно езеро. Наблизо е древна Будистка пещера, изсечена в скалите, Sunset View Point, и небезизвестното градче Лонавла.  www.kdham.com. На 14  заминаваме за Пуна, настаняване и регистрация за ашрама на Ошо. Вечеря и нощувка.

 

13  януари – 17 януари  – 5 нощувки

Ошо Международен Медитационен Център – Пуна

Потапяме се в разкошен оазис – приказка – среща на уникална тропическа природа с лукса на 21 век, където всичко е насочена само към едно – Да Бъдеш Тук и Сега! Този център привлича хора от над 100 националности и всички възрасти. Може да участваш в безбройните традиционни и нетрадиционни техники за медитация и осъзнаване, да се разхождаш тихо сам, танцуваш диво в екстаз, или просто почиваш край олимпийския басейн. www.osho.com Пуна също е и голям модерен град с шопинг центрове, но и с интересни древни паметници и храмове. Отпътуваме от Пуна с автобус до Гоа. Най-вероятно ще бъде нощен преход с удобен sleeper bus. Сутринта пристигаме в Гоа и направо на плажаJ

19 януари – 26 януари – 8 нощувки

Гоа


Добре дошли в свят на безкрайни пясъчни плажове по брега на морето, тихи палмови горички, гъсти джунгли по хълмовете, уникално вкусна кухня и приветливи индийци. Сред светлата красота на природата, слънчевите дни и духът на свободата в банановите горички попадаш на малки натурални индийски селца, а залезите в океана са едно от най-великолепните изживявания. Всяка сутрин ще започваме деня с йога практика на плажа, плодови сокове и свежест. На 27 на обяд се отпътува с вътрешен полет за Кочин.

 

27  – 30  януари – 4 нощувки

„Прегръщата светица” Мата Шри Амританандамаи Деви

Трансфер до Амритапури, където се намира ашрамът на удивителната духовна водачка на милиони индийци и западняци Амма. Получаване на благословия (ДАРШАН) от Шри Мата Амританандамаи Деви. Възможност за доброволен труд в градините за аюрведа лечебни растения, участие в медитации и пеене на баджани. Нощувки и потапяне в живота в ашрама.

 

 

31  януари – 1 нощувка

Houseboat по каналите на Кумараком


След закуска трансфер до Алепи и качване на houseboat за 22 часов тур по световно известните KERALA BACKWATERS – мрежа от взаимосвързани реки, езера, канали и язовири. Лодката къща е едно велико изживяване. Готвят специално за теб и ти сервират на палубата, гледките наоколо са като от филм, почти нереални. Никога няма да забравите този ден. Нощувка в лодката.

 

1  февруари

Кочин

Събуждане, което не сте имали в живота си на палубата на лодката къща. Закуска с прясно изцеден фреш, плодове и палачинки Керала стил. Слизаме от лодката и отиваме в Кочин. Разходка из пристанищния древен град. Прощална вечеря и посещение на уникален танцов спектакъл Катакали. Нощувка.

 

 

 

2 февруари

Кочин – Доха – Истанбул – Пловдив

Сутрина в 09:00 полет за Доха, веднага сменяме и кацаме в Истанбул в 17:30, трансфер до автогарата и в 20:30 тръгваме с луксозните автобуси на Метро за Пловдив\София.

Програмата е  базирана на минимум 7 записани туриста.

Записване:

Краен срок 1 ноември 2012!

Депозит 2000 лв., валиден паспорт и копие на личната карта, 2 цветни снимки, собственоръчно подписан формуляр за виза; пълномощно за издаване на индийска виза в свободен текст; пълно плащане до 30 дни преди тръгване.

За повече подробности и информация:

Eлица Йоргова: yoga_shanti@abv.bg, 0895 652707

Георги Христов:  georgi.datravel@gmail.com, 0894 488804