Бидейки Енергия Being Energy

БИДЕЙКИ ЕНЕРГИЯ

ХОЛИСТИЧНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТЯЛОТО, ЗДРАВЕТО, ОСЪЗНАВАНЕТО, НАМЕРЕНИЕТО, СЪНИЩАТА И ЖИВОТА

ИЛИ

МОСТ МЕЖДУ УЧЕНИЕТО НА ШАМАНИТЕ ОТ ДРЕВНО МЕКСИКО И СЪВРЕМЕННИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ
beingenergy logo
ВТОРНИК И ЧЕТВЪРТЪК ОТ 19:30ч.

 

             Бидейки енергия е образователна програма, която свързва древни традиции и модерната наука, прехвърля мост между учението на невъобразими мъже и жени, живели на територията на днешно Мексико, предавано устно от поколение на поколение в продължение на повече от десет хиляди години и съвременния научен поглед върху същността на живота, движещата сила в него и енергията, която ни заобикаля и от която сме изградени. Свързва древните знания на човешки същества, осъзнали и развили до съвършенство изкуството да възприемат енергията и информацията директно със сетивата си, със съвременните разбирания на квантовата физика, холистичната медицина, психоневроимунологията, диетологияга и грижата за здравето.

          Бидейки енергия ни води към осъзнаването, че ние представляваме енергийна единица ум-тяло. Нашите тела са единство както от физиология и усещания, така и от абстрактните, неосезаеми при съвременния начин на живот елементи.

       Ние вярваме, че когато хората се чувстват здрави, те живеят по-съзидателно, повече си сътрудничат и са по-любящи.  Бидейки енергия приканва към изучаване и преподава практики, които ни дават достъп до нашата собствена, есенциална енергия. Тя води участниците в нея към откриването на своите навици за това как учим и как се движим. Чрез различни движения, дихателни техники, медитативни практики и взаимно сътрудничество ние можем да преобразуваме навиците си и да се свържем с истинската си същност.

      Бидейки енергия е създадена от д-р Майлс Рийд и Аерин Александър, ръководещи клиника в Лос Анджелис, САЩ и директни ученици на д-р Карлос Кастанеда. Бидейки енергия е насочена към растящата нужда в съвременния свят от цялостен подход към благосъстоянието и живота.

Мисия и визия:

Бидейки енергия вплита модерните виждания и практики с тези на шаманите от древно Мексико и Китай и си поставя за цел:

  •  Да разшири жизнеността и осъзнаването на хората чрез практикуването на енергийни движения;
  •  Да открие и приложи развиващото се поле на психо-невро-имунологията – наука за динамичната връзка между нашите емоции и мисли, имунна система и жизнени органи.
  •  Да развие прагматичен метод, който да може да се използва за разширяването и развитието на други съществуващи практики, религии и философии;
  •  Да служи и поддържа други организации, образоващи и насочващи хората към грижа за децата, възрастните и околната среда.

Чрез развиването на по-цялостно познаване на себе си, Бидейки енергия осигурява платформа за хората да бъдем заедно, изследвайки нашия човешки потенциал. Вярваме, че едно разнообразно взаимодействащо общество създава най-иновативните резултати.

being energy

Четирите компоненти на Бидейки енергия са:

  • Изпълнение на последователности от движения, допринасящи за преразпределение на енергията ни и наблюдаването на ефекта върху физическата, емоционалната и енергетичната структури;
  • Дихателни практики и техники на фокусиране на вниманието в сегашния момент, водещи до състояние на вътрешна тишина. Ръководени медитативни визуализации ни насочват към разпознаването на емоции, мисли и сензорна информация, които нашето тяло генерира, но често не забелязваме при съвременния начин на живот;
  • Упражнения, които се правят по двойки или в групи и посредством писмени и устни изследвания насочваме фокуса на вниманието си върху това как взаимодействаме и комуникираме с другите същества около нас;
  • Нашите ръководени упражнения и практики спомагат за подобряване на съня, почивката и сънното внимание.

Резултатите от практикуването на Бидейки енергия са в зависимост от целите, които си постави практикуващия – от поддържане на чудесен тонус на мускулите, еластичност на сухожилията и подвижност на ставите, през емоционално и душевно осъзнаване – овладяване на емоциите така, че да ни донасят енергийна полза и да не ни изтощават, до съзнателно сънуване и овладяване на силата на живота ни.

Място и време на провеждане на практики по Бидейки енергия:

          Заниманията започват от 19:30 ч. За всички, посещаващи практиките, важат условията на пребиваване за студиото. Влизането с обувки е недопустимо. Подходящо за фитнес облекло е препоръчително. Нужно е да имате също и бележник и химикал или молив.  При наличие на някакви физически или психически проблеми или увреждания е задължително да информирате ръководителя на практиката за тях. Няма ограничения за възраст или нива на опитност. Всекиго посрещаме с обич, особено новодошлите. А дори опитните има какво да научат.

за контакти и записване за класовете: 0878 852 600 – Павел Павлов, e-mail: pavel@beingenergybg.com
за повече информация –
www.beingenergy.com, www.beingenergybg.com