fbpx

Семинар Индийски танци с Катя Тошева – 1 октомври събота от 16:30 до 19:30ч

Семинар Индийски танци с Катя Тошева в Йога Арт студио Шанти – Пловдив 1 октомври Събота от 16:30 до 19:30ч

Мили малки и големи момичета, заповядайте на чудесен семинар заедно!

Танцът е един от най – приятните начини да поддържаме здравето и тялото си в добра форма. И не само – помага ни да се освободим от напрежението и стреса.

Ето какво ни пише Катя Тошева за танците:
Индийските танци имат и допълнителни предимства – те следват и съдържат в себе си принципите на йога. Подобряват гъвкавостта, стойката, баланса, но и способността за концентрация, наблюдателност и дисциплина.
Индийските храмови танци произтичат от дълбока древност и се твърди, че са в основата на съвременните театрални и танцови изкуства. Сложни ритмични фигури се изпълняват от всяка част на тялото, съпроводени от свообразен разказ, в който танцьорът-актьор пресъздава различни персонажи и настроения. Всеки жест означава нещо.


Индия има и богата фолклорна традиция. Народните и племенни танци са обикновенно групови, изпълняват се на религиозни, сезонни фестивали или просто за забавление. Всеки район има своите типични движения и костюми.

По време на семинара по индийски танци ще ви представя една смесица между класика и фолклор, между танц и театър; между стъпки, отмерващи ритъма и свободни движения, следващи мелодията.
Изучавайки многообразието от движения ще погледнем навън и навътре – ще открием до къде стигат комукационните ни умения, ще развием въображението и невербалното общуване. Опитвайки да изразим различните емоции ще минем през тях, ще разберем как те влияят на тялото и как да ги контролираме и балансираме.
13588776_985728788192314_636322864_o
Приканвам ви заедно да забравим мислите от ежедневието и изразим себе си, свободни и леки!!

Семинарът започва и завършва с упражнения за релаксация, загрявка и разтягане, базирана на йога. Носете удобни дрехи, по възможност и дълъг памучен шал. Танцуваме боси. Предишен танцов опит не е необходим. Няма възрастови ограничения и каквито и да било други ограничения.

Цена 20лв, с предварително записване. Местата са ограничени!

Повече информация за Катя Тошева:
Името ми е Катя Тошева.
Преди около 10 години нещо обърна погледа ми на изток. Открих един различен свят и започнах да вкусвам от него – кухнята, музиката, танците, вярванията… И всяко нещо допълваше предишното и откриваше нови хоризонти! Бях очарована от начина, по който чувствата преливат едно в друго, досущ като безкрайните цветове, с които изобилства изтока! Пъстротата, хаоса, ритуалите, непрекъснатата игра на противоположности, които всъщност са едно и също, всичко това ме привличаше неудържимо!
Неусетно интересът ми към културата и традициите на Изтока и заниманията ми с индийски танци от хоби се превърнаха в моя професия. Започнах със стил Боливуд с Тереза Георгиева, по-късно открих страстта към класическия индийски храмов танц Бхаратанатям, които изучавах 3 г. при Мина Паталенска. По-късно се присъединих към часовете по Трайбъл Фюжън на Милена Давидова и Северноиндийска тала на Стефан Христов, а по време на последното си пътуване в Индия започнах обучението си в други два класически индийски танца – Одиси, под ръководството на Шармила Мукхерджи и Катхак, под ръководството на Рави Шанкар Мишра и Свати Тивари.
Увлечението към индийския танц и желанието да почувствам по-пълноценно преживяването ме отведоха до едно друго изкуство – рисуването с къна. Изучавам традициите и ритуалите, свързани с него и организирам семинари, посветени символиката му.
Щастлива съм, когато мога да споделям любовта си към Индия и нямам търпение да се отправим заедно на това вълнуващо пътуване.